DERS ÇALIŞMANIN PÜF NOKTALARI

DERS ÇALIŞMANIN PÜF NOKTALARI

Ders anında öğretmeni çok dikkatli dinlemeli, dikkatinizin dağılmasını önlemek için mutlaka not tutmalısınız.

 

Kursta ya da okulda dersleri gördükten sonra aynı gün içinde mutlaka konunun tekrarını yapmalısınız. Eğer aynı gün içinde tekrar yapmazsanız işiniz daha da zor olacaktır.

 

Konuyu anlamadan kesinlikle soru çözümüne geçmemelisiniz.

 

Konuyu anladığınızda önce çözümlü sorulardan çalışmaya başlamalısınız.

 

Derslere karşı önyargıdan kurtulmalısınız. Özellikle Sayısalcıların Fizik dersine,Eşit Ağırlıklı ve Sözelcilerin Matematik dersine karşı önyargıları vardır. Bir derse çalışmayı bıraktığınızda sınavda diğer adaylara karşı büyük puan kaybınızın olacağını unutmamalısınız.

 

Özellikle Sayısal derslerde konular birbirinin devamı niteliğindedir. Konuları gösterildiği sıra ile çalışmalısınız.

 

Hiçbir dersi ezberlememeli, tam tersi temel kavramları öğrenmelisiniz. Kavramları öğrendiğinizde o konuyla ilgili ne kadar zor ya da kolay soru sorulursa sorulsun çözebileceğinizden emin olabilirsiniz.

 

Derslerle ilgili temel bilgileri unutmamak için tekrar yapmalı, bu tekrarlarda da belirli aralıklarla soru çözmelisiniz.

 

Sözel dersler kolay öğrenilen ancak çabuk unutulan derslerdir. Bu yüzden sık tekrar yapmalısınız.

 

Sözel derslerde dikkat edilmesi gereken en önemli şeylerden birisi de öğrencilerin soruları yanıtlarken kendi kişisel düşüncelerinden ve önyargılarından uzak durmalarıdır. Sözel soruları çözerken mutlaka sorunun içeriğine ve ne istediğine göre hareket etmelisiniz.

 

Piyasadaki tüm soru bankalarına çalışmak yerine, ders öğretmenlerinizin tavsiye ettiği kitapları alarak çalışmalısınız. Çok kolay soruların size yararının olmayacağını bilmelisiniz.

 

Bazı öğrenciler hep kendilerine kolay gelen konulara çalışmayı seçmekte. Konu seçmemeli, bütün konuları öğrenmek için çaba göstermelisiniz.

 

Size zor gelen konuları küçük parçalara bölerek çalışmalısınız. Böylelikle parçaları öğrendiğinizde, konunun bütününü de öğrenmiş olacaksınız.

 

Test çözerken veya deneme sınavı uygularken mutlaka zaman tutmalısınız. Aksi takdirde gerçek sınavda zaman problemi yaşama olasılığınız fazla olacaktır.

 

Özellikle deneme sınavlarında tuvaleti bahane edip sık sık sınavı bölmemeye çalışmalısınız. Çünkü gerçek sınavda bu şansınız olmayacaktır.