Deneme sınavı çözerken dikkat edilmesi gereken 10 madde

Deneme sınavı çözerken dikkat edilmesi gereken 10 madde

www.kolaykampus.com 03.01.2023

Soruya karşı ön yargılı olmak: Soruları “Çok kolay!” diye küçümsemek de “Zor, yapamam!” demek de hatalı davranış. Her soruya bakın.

Acele etmek: Zamanın yetişmeyeceği kaygısıyla soruları hızlı okumak ya da soruyu yarısına kadar okuyup anladığını düşünerek cevaplamaya kalkışmak yanlış seçenek işaretletir.

Dikkatsizlik: En basit sorularda bile dikkatsizlik hata yaptırır. Bu yüzden işlem gerektiren tüm soruları kâğıt kalem kullanarak çözün. Tüm işlem basamaklarını kontrol edin.

Çok oyalanmak: Çözemediğiniz sorular üzerinde çok oyalanmayın, zaman kaybedip moralinizi bozmayın. Tüm sorular bittikten sonra bunlara dönün.

Grafiklere dikkatli bakmamak: Grafik yorumlama sorularında sıklıkla hata yapılıyor. O yüzden grafikleri iyi inceleyin.

Boş bırakmamaya çalışmak: Uğraştınız ve soruyu çözemiyorsanız boş bırakın. Bu, yanlış seçeneği işaretlemekten iyi.

Kaydırma yapmak: Yanıtlarınızı cevap kâğıdına kaydırma yapmadan geçirin.

Uzun paragraf sorularını atlamak: Uzun metinli sorulardan korkmayın, soru metninin uzun olması, sorunun içinde daha çok ipucu barındırdığı anlamına gelir ve bu nedenle bu sorunun kolay olma ihtimali yüksek.

Köklere dikkat etmemek: Soru köklerine dikkat edin ve ne istendiğini kesin anlayın. Bunlar soruyu çözme konusunda size ipuçları verir. Önce kökü, sonra metni, en son seçenekleri okuyun.

Hemen işaretlemek: Tüm seçenekleri okuyun, sonra işaretleyin.