Ders çalışmanın püf noktaları

Ders çalışmanın püf noktaları

www.kolaykampus.com 07.11.2022

Hemen konuya girelim. Ders anında öğretmeni çok dikkatli dinlemeli, dikkatinizin dağılmasını önlemek için mutlaka not tutmalısınız.

Kursta ya da okulda dersi gördükten sonra aynı gün içinde mutlaka konunun tekrarını yapmalısınız. Gün içinde tekrar yapmazsanız işiniz zorlaşır. Konuyu anlamadan kesinlikle soru çözümüne geçmemelisiniz.

Konuyu anladığınızda önce çözümlü sorulardan başlamalısınız. Derslere karşı ön yargıdan kurtulmalısınız. Özellikle sayısalcıların fizik dersine, eşit ağırlıklı ve sözelcilerin matematik dersine karşı ön yargıları olur. Belirli bir derse çalışmayı bıraktığınızda sınavda aynı dersi bırakmayan adaylara karşı büyük bir dezavantajınızın olacağını unutmamalısınız.

Özellikle sayısal derslerde konular birbirinin devamı niteliğinde olur. Konuları kursta gösterildiği sırayla çalışmalısınız.

Hiçbir dersi, konuyu ezberlememeli, temel kavramları öğrenmelisiniz. Kavramları öğrendiğinizde o konuyla ilgili ne kadar zor ya da kolay soru sorulursa sorulsun çözebileceğinizden emin olabilirsiniz.

Derslerle ilgili temel bilgileri unutmamak için tekrar yapmalı, bu tekrarlarda da belirli aralıklarla soru çözmelisiniz.

Sözel dersler kolay öğrenilen ancak çabuk unutulan dersler. Bu yüzden sık tekrar yapmalısınız.

Sözel derslerde dikkat edilmesi gereken en önemli şeylerden birisi de öğrencilerin soruları yanıtlarken kendi kişisel düşüncelerinden ve ön yargılarından uzak durmaları. Sözel soruları çözerken mutlaka sorunun içeriğine ve ne istendiğine göre hareket etmelisiniz. Hiçbir soru size fikrinizi sormaz. Parçadaki fikri belirlemenizi ister.

Piyasadaki tüm soru bankalarına çalışmak yerine, ders öğretmenlerinizin tavsiye ettiği kitapları alarak çalışmalısınız. Çok kolay soruların size yararının olmayacağını bilmelisiniz.

Bazı öğrenciler hep kendilerine kolay gelen konuları ve sevdikleri dersleri çalışmayı seçer. Konu veya ders seçmemeli, bütün konuları öğrenmek için çaba göstermelisiniz. Aslında en doğrusu çalışmaya sevmediğiniz ders veya konudan başlamak.

Size zor gelen konuları küçük parçalara bölerek çalışmalısınız. Böylelikle parçaları öğrendiğinizde, konunun bütününü de öğrenmiş olacaksınız.

Test çözerken veya deneme sınavı uygularken mutlaka zaman tutmalısınız. Aksi takdirde gerçek sınavda zaman problemi yaşama ihtimaliniz doğar.

Özellikle deneme sınavlarında tuvaleti bahane edip sık sık sınavı bölmemelisiniz. Çünkü gerçek sınavda bu şansınız çok da fazla olmayacak.